Afgestudeerden van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben gemeenschappelijk dat zij hebben gestudeerd aan een ondernemende universiteit. Een universiteit die haar wortels in de maatschappij heeft. Een universiteit die mede daarom in contact wil blijven met haar afgestudeerden. En natuurlijk willen ook afgestudeerden in contact blijven met hun universiteit en/of faculteit én andere alumni.

De Erasmus Alumni Vereniging (EAV) biedt iedere alumnus van de Erasmus Universiteit Rotterdam de mogelijkheid om op zijn/haar manier contact te onderhouden met de EUR, haar faculteiten en andere alumni.

De EAV is de enige algemene vereniging van afgestudeerden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is opgericht in 1926 en telt ruim 4.300 leden, afgestudeerden in bedrijfskunde, bestuurskunde, econometrie, economie, geneeskunde, historische en kunstwetenschappen, japankunde, rechten, sociale wetenschappen en wijsbegeerte.

De vereniging kent een breed pakket van activiteiten zoals het Jaardiner, de regionale Desiderius Di(e)s, bijeenkomsten voor Jonge Alumni en bedrijfsbezoeken. Daarnaast geeft de Vereniging een tweetal periodieken uit, tweemaandelijks Erasmus Alumnieuws en jaarlijks de Erasmus Alumni Gids.

De EAV werkt nauw samen met het Alumnibureau van de Erasmus Universiteit en onderhoudt nauwe contacten met de Vereniging Trustfonds Erasmus Universiteit Rotterdam en de andere alumni Kringen en Verenigingen in Rotterdam.