terug naar de vorige pagina

Erasmus Shop ook voor alumni

De Erasmus Universiteit heeft een Erasmus Shop gekregen, gevestigd in het winkelstraatje in de hoogbouw op Woudestein. Op 24 oktober 2000 werd die officieel geopend met korte toespraken van rector magnificus prof. Van Bemmel, de bestuursvoorzitter van de Shop prof. Thurik en EAV-voorzitter Herman Kleuver.

Vlnr. Drs Kleuver, Prof. Thurik en Prof. Van Bemmel

Dat ook de EAV vertegenwoordigd was lag aan de regie van dr J. de Jong, drijvende kracht achter de totstandkoming van de winkel. Ter verklaring: een deel van de gelden van de alumni voor het vijfde universitaire lustrum zijn voor deze Shop aangewend.

De winkel is ontstaan uit een fusie van de stichting Studenten Dienstverlening Rotterdam en de Stichting Syllabi. Men verkoopt er o.a. readers, software, kantoorartikelen en natuurlijk Erasmus-producten. Niet onbelangrijk: ook alumni kunnen er terecht.

Tijdens collegeweken is de winkel geopend van maandag tot en met vrijdag, telkens van 10 tot 16 uur, en op maandag- en woensdagavond van 18 tot 20 uur. Buiten de collegeweken is men op woensdag geopend van 10 tot 16 uur.

Vooral voor de alumni is het goed om te zien hoe iets dat in de jaren vijftig is begonnen voor met name de vele werkstudenten die de NEH toen kende, is uitgegroeid tot een soepel lopende shop voor velen.

terug naar de vorige pagina