terug naar agenda

Tinbergen, inspirator en idealist Publiekslezing door dr Jan Pronk op 9 april

In samenwerking met Studium Generale, de faculteit der Economische Wetenschappen en HOVO organiseert de Erasmus Alumni Vereniging tijdens de Tinbergenweek 2003 de Publiekslezing door dr Jan Pronk. Dr Jan Pronk, als oud-student en oud-medewerker van Jan Tinbergen, trad nadrukkelijk in diens voetsporen als minister van Ontwikkelingssamenwerking en thans als speciaal ambassadeur bij de VN.

Programma Publiekslezing Dr Jan Pronk

19.30 uur

Koffie en thee

20.00 uur

Welkomswoord

20.05 uur

Dr. Piet Terhal (Faculteit Economische Wetenschappen EUR) schets de contouren van drie hoofdthema's uit Tinbergens werk

20.20 uur

Dr. Jan Pronk (oud-medewerker van Jan Tinbergen, oud-minister Ontwikkelingssamenwerking, speciaal ambassadeur bij de VN inzake duurzaamheid) spreekt over de actuele betekenis van Tinbergens werk op het vlak van de ontwikkelingsproblematiek

21.00 uur

Einde zaalprogramma

 

U kunt desgewenst de tentoonstelling over Tinbergen bezoeken of de speciaal voor de Tinbergenweek gemaakte documentaire bekijken.

 

Plaats: Aula (Auditorium, Woudestein)

In de middag wordt de (Engelstalige) Mandevillelezing Refugees, from International Protection to Solutions uitgesproken door dr Ruud Lubbers, Hoge Commissaris voor de Vluchtingen en eveneens NEH-alumnus.
Plaats: Aula (Auditorium, Woudestein)
Tijd: 16.00 uur

Tussen de middaglezing van Lubbers (eind ca.17.15 uur) en de avondlezing van Pronk wordt een borrel aangeboden in de collegezalenhal en is er gelegenheid tot een buffetdiner in restaurant de Etude.
De kosten van het buffetdiner bedragen euro 15,00 pp. De EAV biedt haar leden de mogelijkheid om hieraan voor euro 10,00 pp deel te nemen.

Voor de lezingen zijn gratis toegangskaarten vereist.
EAV-leden die gebruik wensen te maken van de speciale EAV-ledenprijs (euro 10,00 pp) voor het buffetdiner, moeten bij inschrijving EAV vermelden.

Voor meer informatie en toegangskaarten:
MPI, S. Minten, tel.: 010 - 414 97 79,
E-mail: [email protected]

 

terug naar agenda