De Jong Alumni Commissie van de Erasmus Alumni Vereniging - in samenwerking met Area010 - nodigt je hierbij van harte uit voor haar eerstvolgende veelbelovende interactieve avond, onder de titel:

”Je eigen onderneming - dé uitdaging voor hoger opgeleiden”

Wie durft een eigen onderneming te starten anno 2004? Wie is bereid zijn baan op te zeggen, marktonderzoek te doen, een goed doordacht business model op papier te zetten, (durf)kapitaal te zoeken en onzeker te zijn van inkomen? Verwonder jij je regelmatig over hoe kan dit anders, efficiënter, mooier en sneller. Kansen genoeg voor ondernemers met ideeën die handig inspelen op deze tijd, die gebruik maken van de behoefte aan efficiency en die vanuit een passie en visie een eigen onderneming willen starten. Is dit wel de juiste tijd? Of, dit is juist de tijd om te starten!

Vanuit de visie dat na een recessie ondernemende geesten altijd kansen zien waar anderen die niet zagen, organiseert de Jong Alumni Commissie van de Erasmus Alumni Vereniging in samenwerking met Area010 dé bijeenkomst die leidt tot nieuwe mogelijkheden voor je eigen creativiteit, visie, lef en doelgerichtheid.

Dinsdagavond 8 juni van 19.00 tot 22.00 uur in het World Trade Center Rotterdam
(Rodezand 2e etage, Beursplein 37, 3011 AA , tel. 010-2053435)

Vanaf 18 uur staan broodjes en koffie klaar. Op deze avond zul je actief aan de slag gaan met je vragen en ideeën, jouw creativiteit en ondernemerszin. Of deel je liever je kennis en kapitaal met reeds gestarte ondernemers? Ook daar biedt deze avond dé gelegenheid voor.
Wij hebben 3 sprekers uitgenodigd die ieder vanuit hun eigen werkveld de uitdaging van ondernemen uiteenzetten. Allereerst zal Jan Kees de Jager (EUR-alumnus, oprichter van Innovative Solutions in Media) spreken vanuit zijn vertegenwoordigende rol in het innovatieplatform van Balkenende.
Sjoerd Mostert (EUR-alumnus en oprichter van PointLogic) zal vervolgens vertellen hoe zijn onderneming in 10 jaar succesvol is geworden. Wie daarna is uitgedaagd een eigen onderneming te starten komt voor de vraag: Hoe financier ik de opstart van mijn onderneming? Vrienden/familie, de eerste klant, de bank, durfkapitaal? Durfinvesteerders genoeg in Nederland volgens marktkenners en wellicht voelt u zich/voel jij je geroepen om te investeren in startende ondernemingen. Een bekende ‘investeerder’ zal uiteenzetten hoe beide partijen het best hun energie kunnen inzetten om een win-win relatie te realiseren.

Interactief
Na deze sprekers volgt een interactief deel ‘launch, learn and respond’, geleid door Area010 ondernemers die na een succesvolle opstart via de incubator nu een eigen kantoor betrekken in het WTC. Opgesplitst in groepen worden ideeën omgevormd tot business ideeën en wordt goed doordacht business model gecreëerd. In een forum van ondernemers en investeerders worden ideeën en concepten geëvalueerd. Kruisbestuiving tussen de diversiteit aan talenten, visies en creatieve inzichten en de feedback erop zal leiden tot waarde creërende effecten deze avond.

Area010
Area010 is dé Business Incubator van Rotterdam begin 2002 gestart in het World Trade Center Rotterdam vanuit een unieke samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, de Hogeschool InHolland, de Hogeschool Rotterdam en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.
Area010 werkt vanuit de visie dat innovatief en kennisintensief ondernemen in Rotterdam een uitdaging is voor hoger opgeleiden. Area010 verhoogt de slaagkans van innovatieve startende ondernemingen. Area010 organiseert hét incubatiepad om effectief en efficiënt je concept te toetsten aan de markt door middel van een legitieme netwerkstructuur van het hoger onderwijs, de gemeente en het bedrijfsleven in de regio Rotterdam. Kortom: dé cultuur van ondernemerszin, kennisdeling, creativiteit en succes. (www.Area010.nl)

Beperkte inschrijving mogelijk
Je kunt je opgeven door het formulier te versturen naar het secretariaat van de EAV. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding. De bijdrage voor deelname bedraagt € 15,00 voor EAV-leden en € 25,00 voor niet-EAV-leden. Voor nadere informatie over de inhoud van de avond kun je contact opnemen met Bettina Hertstein tel. 010-4135054 of Antos Zimmermann, tel. 06-20407263.
Voor informatie omtrent de nog beschikbare plaatsen kun je contact opnemen met mevrouw A.J. Staab van de EAV, tel 010-4149407 of via e-mail: [email protected]
In de week voorafgaande aan de avond ontvang je een bevestiging alsmede een route-beschrijving.

De leden van de Jong Alumni Commissie verwelkomen je graag op 8 juni.

Met vriendelijke groeten,
namens de Jong Alumni Commissie EAV

mr. Bettina Hertstein & drs. Antos Zimmermann